Lindome IBK F10/11

Referat: Dingle AIK F-11 - Lindome IBK F10/11

Söndag morgon och dags för Lindome hemma i F-11 serien. Lindome har vi inte sprungit på sedan sammandragen (kanske någon blå match), så det är alltid roligt att möta nytt motstånd.

Wilda i målet och Emilia som reservmålis denna match.

Matchbilden ser ungefär ut likadant hela matchen. Dingle har spelet och trycket och Lindome kommer ibland loss i farliga kontringar. Vi har lite svårt att hinna med deras kvicka kantspelare ibland och Wilda får rädda oss flera gånger.
Oavsett så är det Dingle som har kommandot och långa stunder har vi spel mot ett mål. Det är bara Lindomes väldigt duktiga målvakt som håller dem kvar i matchen ,med benparader och räddningar i kryssen ett flertal gånger.
Sedan kommer kallduschen och Lindome får göra 0-1 i sjätte minuten. Perioden fortsätter som den gjort och inget mer händer.

Inte så mycket att säga i pausen, vi spelar bra. Släpp målet och fokusera på att gå rakare på mål. Mer avslut och försöka peta in returen (för det får vi ofta chans till). Tyvärr är det Lindome som får utöka till 0-2 redan i andra minuten och det finns tendens til latt några huvuden börjar hänga. Sedan tar vi över perioden igen och matchbilden ser likadan. I åttonde minuten tar Lindsay bollen av en motståndare som är på väg att kontra, kommer loss mot mål och kan sprätta upp den högt i bortre hörnet. Ställning 1-2 och det börjar kännas rättvist, Lyckligt nog får vi gå till pausvila med kvitterat resultat. Stina Ö gör ett liknande rån av Lindomespelare som vill fram på sin högerkant och forcerar en Lindomespelare på vår vänsterkant, vikar in mot målet och det sitter ett stenhårt skott i bortre kryss. Fullständigt otagbart.

Positiva tongångar i omklädningsrummet och vi går för att säkra vinst. Ungefär samma snack som i första perioden.

Tredje igång. Lite trötta ben på backsidan, som bara rullar på tre tjejer, men vi håller dem borta. Wilda har stundtals en hel del att göra i början på tredje, efter att ha haft det förhållandevis lugnt tidigare i matchen.
Vi fortsätter att ha många chanser, men utan att få in bollen. Det dröjer ända till trettonde minuten. Vi har frislag lite till höger mellan mittlinje och Lindomes mål. Idun knackar till Emelia, som drar en Lindome försvarare och kan skicka iväg ett distansskott som går in bakom troiligen skymd målvakt. 3-2 på tavlan och nu gäller det att hålla i de sista två-tre minutrarna. En snabb time out för att lugna ner känslorna och få in pigga ben, som får köra lite längre byten de sista minutrarna. En halvminut kvar av matchen och vi har en rörig situation framför Lindomes mål. Milja har fått ett skott på Lindomes målvakt som studsar ut, hon lägger en knack till Lindsay, som kan peta in den och med en halv minut kvar har vi en ganska trygg tvåmålsledning. Vi spelar av det sista och lyckas vända en stökig början av matchen till en jäl lagvinst.

Positivt; Alla sliter hela matchen igenom. Vi undviker att "hänga med huvudena" efter 0-2 och hämtar upp starkt. Vi har väldigt många fina chanser och försöker ofta spela oss fram till lägena.

Negativt; domarnivån var helt bedrövlig. Då var inte Lindomematchen en hetsig match, men det var mycket konstiga avblåsningar och vi tyckte nog att matchen stundtals blåstes sönder. Med det i tankarna inför kommande match, så kunde man bara ana att det skulle bli en helt annan match.,..